torstai 20. syyskuuta 2012

Whaaat elikäs quuoooi?

Kirjoitin eilen olevani pohjalla, mutta käkikellot kanssa!

Kurvasin unjobs.org-saitille tutkailemaan työmahdollisuuksia, sillä olen vieläkin päättänyt hakata päätäni seinään näiden kansainvälisten organisaatioiden kanssa, vaikka ne joka rekryprosessissa utelevatkin, olenko viime kerrasta lihonut tai muistanko lisää yksityiskohtia harjoitteluaikaisesta palkkauksestani.

Sieltä sivulta löytyi kyllä tämän työhakuprosessin uusin pohjanoteeraus. Organisaatio hakee vapaaehtoista ranskan kääntäjää, melkoisin vaatimuksin.

Ensinnäkin hakijan odotetaan "toimittavan meille korkealaatuisia dokumentteja aikatauluja kunnioittaen". Okei, ihan ymmärrettävää, samoin kuin pätevyysvaatimus. Lisäksi pitäisi "pystyä aloittamaan heti ja olemaan kanssamme vähintään vuoden (sopimus uusittavissa)". Eikä siinä kaikki, sillä on myös oltava "valmis sitoutumaan pitkällä aikavälillä, etkä ihanteellisessa tilanteessa ole ns. töiden välissä, jotta pystyt sitoutumaan projektiin". Aikaa vaaditaan 10-15 tuntia viikossa.

Ja kaikki tämä ilmaiseksi. Lisäeduksi mainitaan tietysti se, että tällä tavalla jalkansa voi saada kansainvälisten organisaatioiden oven väliin.

Uuh. Minulla kun oli Suomessa asuessa tapana työkavereiden kanssa päätellä, että työnantaja ei sitoudu työntekijöihin aina, kun palkankorotus evättiin. Sitoutuihan se sentään maksamaan palkkaa.

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Naurattaisi jos ei itkettäisi. Vapaaehtoistenkin laatuvaatimukset ovat niin kovat, että siihenkin pätevöityminen olisi varmaan pitänyt aloittaa jo lukiossa.

      Poista