maanantai 17. syyskuuta 2012

Oikealla kaistalla

Kuvittelinko vain, vai kruisailtiinko motarilla tänään normaalia maltillisemmin, ainakin nopeudenvalvontakameroiden kohdalla? (Joita on muuten paljon, suunnilleen yksi jokaissessa poistumisrampin välissä.)

  
Ylivilkas salaliittoteoriageneraattori, eli siis meikäläisen pääkoppa, haki jo ilmiölle selitystä Le Matin Dimanchen eilen julkaisemasta artikkelista, jonka mukaan poliisi kerää lisärahoitusta sakottamalla entistä enemmän. Keskimäärin tavoitteissa on noin kahdeksan prosentin kasvu, erityisesti ylinopeussakkojen avulla.

Vastustajat replikoivat, miten epäilyttävää tällainen toiminta on. Poliisin kun pitäisi kyllä lisätä valvontaa, mutta turvallisuuden lisääntymisen, ei rahavirran kasvattamisen toivossa.

Muistan jokunen kuukausi sitten lukeneeni, miten kotikantonini liikenneturvallisuusvastaava julisti, että paras nopeudenvalvontakamera on sellainen, joka näkyy kauas. Sakottamistiheys oli hänen mukaansa toisarvoista, sillä parhaiten turvallisuutta lisää se, että kuljettajia muistutetaan rapsujen mahdollisuudesta.

Tätä tulkintaa vasten siis jo valvontakampanjoista varoittaminen saattaisi lisätä liikenneturvallisuutta, ilman työvoimaa, mutta tietysti myös ilman lisätuloja.

P.S. Tämän päivän rauhallisuus tosin saattoi johtua myös siitä, että kantonissa on yleinen juhlapäivä. Ajoin kuitenkin varmuuden vuoksi koko matkan oikeaa kaistaa, uskoen ettei kamera sinne yllä.

2 kommenttia:

  1. Suisselaiset kamerat on eritysen ärsyttäviä, koska ne ampuu kahteen suuntaan. Mun selkäytimeen aikoinaan jumittanut tapa polkasta kerran napakasti jarrua siinä kameran edessä ja sitte taas lätkästä popo tallalle ja nopeus kattoon kameran jälkeen ei siis toimi. Tulee hintavaa autoilua.

    Kettumaisimpia musta on ne kaupungin keskustassa, usein kolmen kympin alueella olevat kamerat. Ja kun mitatusta nopeudesta automaattisesti vähennetään aina 5km/h, meiltä löytyy sellainenkin erikoisuus kuin sakko, jossa on 30 nopeusrajoituksella ajettu 32 km/h. Hui kauhee.

    Niin. Olen todella TODELLA isosti rikollinen. Tässä sen taas näkee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, ja yllättävän kaukaakin ne mokomat ottavat osumaa... Huikea nopeus kyllä tuo 32 km/h! Ymmärsinkö siis oikein, että kun tuo viiden kilometrin "turvaraja" on otettu pois, ei enää yhtään ylitystä saa anteeksi? Täytyykin siis olla tarkkana.

      Poista