sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Täydellisyys sveitsiläisittäin

Opin tänään itsestäni sellaisen asian, että millainen on mielestäni täydellinen päivä.

Se on tällainen:


Aikainen aamuherääminen ei haittaa, sillä tarkoitus on lähteä laskemaan Crans-Montanaan vajaan parin tunnin ajomatkan päähän. Perillä rinteissä ei ole vielä ruuhkaa, ja itse asiassa täydellisestä auringonpaisteesta huolimatta saamme laskea aika lailla rauhassa koko päivän. Alarinteillä lämpötila on plussalla, mutta ylhäällä juuri sen verran viileämpää, että lumi pysyy täydellisessä laskukunnossa.


Välipalaksi saa raclettea, jota alppiukkelit höyläävät vastagrillatusta juustotahkosta alppimökin seinustalla. Iltapäivää terästää vielä mukillinen kuumaa viiniä.

Raclette-tiimi.

Välipala.
Ja kyytipoika.
En rinnekammoile kertaakaan, vaan ensimmäistä kertaa tälle talvelle sukset kiitävät juuri niin kuin toivonkin, eivätkä edes kenenkään päälle. En edes kaatunut. Kuuma oli, ajoittain, mutta parempi se kuin kylmä.

Miettikää, kun parin tunnin kiipeämisen jälkeen tulisikin rinnekammo, eikä uskaltaisi laskea alas!
Seitsemän tunnin rinne-elämän aiheuttamaa energiavajetta täydensin vielä kotimatkalla rekkamiesannoksella röstiä. Rekkamiehen ruokatavat huomioiden ei ole mikään sattuma, että olen löytänyt henkisen kotini nimenomaan täältä Alppien kätköistä.


Nyt uuvuttaa, mutta kuusi kuiskii vielä nurkassa, että loppiaisen kunniaksi se pitäisi vapauttaa koristeistaan, joista alimmat viistävät jo maata. Pakko se kai on.

9 kommenttia:

  1. Komiat on maisemat! Aika ihanteellista päästä noin nauttimaan usean vuodenajan parhaista puolista jopa saman päivän aikana; eilisessä Geneve-postauksessa nautittiin kukkaloistosta ja tänään sitten aurinkoisista hangista. :)

    VastaaPoista
  2. Vautsi mitkä maisemat, upeaa! Minulle tuli kamala raclette-himo tämän postauksen seurauksena!

    VastaaPoista
  3. Aurinkotankkaus tulikin tarpeeseen, sillä tänään tarvotaan taas sameassa sumussa, ja ennusteiden mukaan seuraavat kaksi viikkoakin. Paikalliset sanovatkin aina, että Alpeilla on talvella paremmat säät kuin täällä tasangolla, ja se taitaa pitää paikkansa.

    Sanna: löytyisikö Australiasta edes koti-raclettegrilliä, että pääsisit kokkaamaan? Kaipa tuo paistinpannullakin onnistuisi ;)

    VastaaPoista
  4. Oi, oi, ollapa vielä siellä. Alpit, aurinko ja tuhti vuoristolounas kesken mäenlaskun, se on ihanaa se. Lämpöviinin nautin tosin vasta päivän lopuksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on ehdottomasti niitä Sveitsin huippukokemuksia, jotka saavat miettimään, miten on ikinä voinut asua muualla. Tai miten ikinä voi muuttaa pois! Sinulla on ehkä tähän jälkimmäiseen joku vastaus?

      Poista
    2. Palasimme kotiin koska miehen työ oli vain lukuvuoden vierailupesti. Minun palkkani tuli koko reissun ajan Suomesta. Lähtisimme heti takaisin jos voisimme...

      Poista
    3. Työ on kyllä merkittävä kiinnekohta Suomeen. Toivottavasti paluu onnistuu kuitenkin joskus, tai pääsette vaikka uudelle vierailupestille.

      Poista
  5. Pauliina, lievä kateuden tunne kuvia katsellessa (menikö oikein ;)... Ihanan näköistä, toivottavasti pääsette vielä monta kertaa nauttimaan lumesta ja maisemista!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa toivotaan täällä. Ainakin nyt talvi näyttää reipaslumiselta - mitä nyt, ah, niin ihanat lämpimät kelit hiukan uhkaavat hiihtoharrastusta.

      Poista