lauantai 5. tammikuuta 2013

Helmet ne on Genevelläkin

Ihan näin meidän kesken: en pahemmin perusta Genevestä. Siellä on kyllä hyvä valikoima kielikouluja, kansainvälisiä järjestöjä, kelloliikkeitä ja näin uudenvuoden kieppeillä venäläisiä turistejakin. Muuten pidän huomattavasti enemmän vaikkapa Lausannesta ja Veveystä, sillä Geneve on makuuni liian kiireinen ja hiukan liian posh.

Eilen kaikki osuin kuitenkin jotenkin kohdilleen, kun lähdin iltapäiväkävelulle kasvitieteelliseen puutarhaan ja La Perle du Lac eli järven helmi -puistoon. Tältä Genevejärven eteläpään kaupunki voi kauneimmillaan näyttää.

Puistossa oli yllättävän paljon väkeä ja nähtävää tammikuiselle talvipäivälle.
Harhailin puistossa lähes puolitoista tuntia, mutta silti kasvihuoneiden sisältö jäi tutkimatta.

Erilaisten alppikasvien osasto oli puutarhan kiinnostavimpia alueita, ja olihan siellä oikein kukkiakin.

Puistonhoitajalta olivat työt jääneet kesken.






Kieltoja on siellä monenlaisia. Lintulammikon asukkaita ei saanut ruokkia, mutta vieressä oli laatikko kuivaa leipää varten. Ehkä lahjoituksensa linnuille olisi voinut jättää sinne? Sähköaidan takana olivat turvassa pienen eläintarhan asukit.



Kokonaisuuteen kuului myös tuoksujen ja kosketuksen puutarha, missa oli tähän aikaa vuodessa lähinnä kosketeltavaa. Plus yksi mystinen koivutaideteos, joka liittyi jotenkin Rousseau'hon.
Kutsun tätä sinisen sävyä genevejärvensiniseksi, sillä en ole onnistunut sitä vangitsemaan muistikortille missään muualla.
La Perle du Lacista kävelee keskustaan vajaat puoli tuntia. Koko matka on kaunista rantabulevardia.
Matka taittuu myös paikallisliikenteeseen kuuluvalla vesibussilla, joiden vuoroväli tosin on talvella harmittavan epäkäytännöllinen. Hotellissa asuvat saavat ilmaisen joukkoliikennekortin, johon myös vesibussit kuuluvat.
Les conservatoire et jardin botaniques de la ville de Genève, avoinna talvikaudella 9.30-17.
Parc de la Perle du lac
Mouettes genevoises eli Geneven vesibussit

6 kommenttia:

  1. Ihanan syksyistä! Lämpötila? Kuinka olit pukeutunut?
    Kysyy Eräs, jolla on fleece, pitkät kalsarit, villatakki, untuvatakki, toppahousut, villasukat...you name it!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämpötila taisi olla plus viiden tietämissä, ehkä ihan vähän ylikin. Farkuissa ja villakangastakissa tarkeni, mutta sormiin tuli vähän vilu valokuvia napsiessa :) Valo oli tosiaan aika syksyinen!

      Poista
  2. Oho, aika hyvin kukkivat kukat tammikuussa! Näyttää todella kauniilta ja hienolta iltapäiväkävelyn kohteelta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ajattelin mennessäni, että liekö puutarhassa mitään katseltavaa tähän aikaan vuodesta, mutta ajattelin, että onhan siellä ne kasvihuoneet - jotka lopulta jäivät kokonaan katsomatta, kun oli niin paljon muutakin. Katseltavaa riittää siis useammallekin iltapäiväkävelylle.

      Poista
  3. Kauniita kuvia. Talvi voi olla kaunis ilman luntakin, värikäs ja vähemmän hankala.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Naulan kantaan. Kaipaan Suomen talvesta ainoastaan kirpeitä pikkupakkasia, ja niitäkin vain silloin, kun täällä sataa puolitoista kuukautta putkeen ja on sumuisen ankeaa. On niin ihanaa, kun voi lähteä päiväkävelylle miettimättä, missä kengissä mahdollisuus tuuskahtaa kuonolleen on kaikkein pienin.

      Poista