En oikein ota selvää tästä Sveitsinmaan ihmejuomasta. Anna ehtikin jo edellisen postauksen kommenteissa jakaa sen, mitä Rivellasta teoriassa tiedetään: se on hiilihapotettu alkoholiton juoma, joka on tehty maitoseerumista eli herasta.
Tämän verran suunnilleen tiestin Rivellasta, ennen kuin maistoin sitä ensimmäisen kerran. Ja tietysti sen, että se on varsinkin nuorten sveitsiläismiesten mieleen. Eräs kielikurssikaverini höysti joka ikinen päivä lounaansa Rivellalla.
Kun tein tilauksen, tarjoilija kysyi väriä. Hän tarjosi ensimmäiseksi punaista, joten tartuin siihen. Muut vaihtoehdot ovat vihreä ja sininen.
Kumpi väri, kumpi väri? |
Se on hiukan kuin Orangina ranskalaisille tai piimä suomalaisille.
Punainen on alkuperäinen (ja paras) maku. Sininen on vähäkalorinen eli makeutusaineilla höystetty versio, joka ei ole paha sekään, mutta en vain kummemmin perusta keinotekoisista makeuttajista. Vihreä seuraa eurooppalaista hyvinvointitrendia ja maistuu hieman naisasiakkaiden kosiskelulta, sillä se on maustettu hedelmäsokerilla ja vihreällä teellä ja sisältää ravintotietojen mukaan vähän vitamiinejakin.
Joka tapauksessa se on ainoa oikea juoma kesäisen vaelluspäivän päätteeksi tai miksei kesken vaelluksenkin. Sitä paitsi heraproteiinin sanotaan olevan hyvä palautusjuoma.
Fiilis on vanhanainaiksessa lasipullossa kohdallaan. |
Hitsi, tuosta viimeisestä kuvasta tulee mieleen yksi kumma herajuoma, joka sekoitettiin veteen, siis ihan kotisuomessa. Väri oli ihan sama. Isä osti terveyskaupasta. Ehkä se oli sveitsilistä? Nimeä en saa mieleen, mutta maku oli kirpeän hapokas.
VastaaPoistaMuistelen, että Suomessa olisi joskus hehkutettu myös jotain herakapseleita, joilla kaiketi olisi samat terveysvaikutukset kuin juomalla.
Poista