perjantai 21. joulukuuta 2012

Karatea, vuoristomökki vai söpö koira?

En tiedä, mihin aikaan maailmanloppu tulee, joten parempi postata heti aamusta. Olen kartoittanut viime päivät erilaisia selvitymysskenaarioita.

Geneven lentokentän riittää sulkemaan milli lunta tai yli kulkeva pilvi, eli kenttä on nousu- tai laskukiellossa noin, no joka viikko. Sitä kautta ei siis pääse pakoon, joten apokalypsistä on selvittävä sveitsiläisin voimin.

Onneksi Genevessä on täysi tusina karatekoja valmiina pelastamaan maailman, kuten ilmaisjakelu Ghi eilen kertoi. Esitys on alkanut jo eilisiltana ja jatkuu kaksi minuuttia yli puoleen yöhön. Liikesarjassa yhdistyvät kaikki meret, mantereet ja neljä elementtiä, niin että jokainen sopukka varmasti tulee pelastettua. Jos maailma ei lopukaan, porukka saattaa päästä Guinnesin ennätystenkirjaan.

Jos karate-esitys ei riitä ja loppu tulee, meillä on onneksi Italiasta Sveitsiin rantautunut survivalisti Piero San Giorgio, joka on parisen vuotta kirjoittanut kirjan siitä, miten äärioloissa selviytyy omavaraisesti. Ukkeli ei ole tyytynyt pelkkään teoriaan, vaan viikkolehti Illustrén mukaan hänellä on "jossain vuoristossa" farmi, jolla hän ja noin kymmenen hänen läheisintään selviytysivät vuoden verran. Muistan lukeneeni jutun kesällä, kun se ilmestyi paperilehdessä, ja siinä oli asumuksesta ja varastoista oikein hienoja kuviakin. Nettijutussa niitä ei valitettavasti ole, ja tekstikin on luonnollisesti vain ranskaksi, mutta tuskin automaattikäännös saa ukkoa vaikuttamaan yhtään oudommalta kuin hän ihan luonnostaan on.

Henkilökohtaisesti en oikein ymmärrä näitä maailmanlopun odottajia: jos tulee vaikka ydinsota tai muu katastrofi ja siitä huikean omavaraissuunnitelman avulla jäisi eloon, mitä sitten? Jossain vaiheessa ruokavarastot loppuvat, ja siellä sitten ollaan yksin vuoristomökissä. Jos seurana on San Giorgion tyyliin oma perhe, naapurit ja pari sukulaista, ei kokoonpanolla ihan kauhean montaa sukupolvea eteenpäin pötkitä, vaikka nylkemistaidot ja luonnonlääkintä olisivatkin hallussa.


Varmuuden vuoksi kuuntelen Swedish House Mafian hittiä Who's gonna save the world tonight. Se ei liity mitenkään Sveitsiin, mutta tykkään viedon koirista.

Jos maailmanloppua ei sitten kuitenkaan tule, Veveyssä järjestettävässä postapokalyptisessa illassa voi rentoutua kaiken pelkäämisen jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti