maanantai 23. huhtikuuta 2012

Hyvä, Suomi-neidot!

Suomen naisista saa täällä Keski-Euroopassa olla ylpeä: sen verran hyvin he ovat edustettuina ainakin kulttuurin saralla.

Kirjakaupassa olen törmännyt sekä Sofi Oksasen että Riikka Pulkkisen kirjojen ranskannoksiin - muihin suomalaiskirjailijoihin en olekaan törmännyt. Vaikka luettuna ovat sekä Puhdistus että Totta (ja vaikka kirjojen hinnat ovat pilvissä, vaikkei hintakartelli kansanäänestyksessä mennytkään läpi), olen harkinnut molempien hankintaa kirjahyllyyn.

Kotikaupungissani vietetään tällä viikolla Visions du Réel -elokuvafestivaalia, ja suomalaisnaisia siellä edustaa viisivuotias Ida. Ihan en ymmärrä, miksi dokumentissa kuvataan viisivuotiaan koulumatkaa, sillä käsittääkseni missään päin Suomea viisivuotiaat eivät käy koula, mutta täytyyhän tämä silti leffakalenteriin laittaa!

2 kommenttia:

  1. Ranskannettuna on kyllä monia muitakin. Muun muassa Waltaria ja ranskalaisten suosikkia Paasilinnaa, mutta myös Westötä ja Hotakaista. Ja tietty Tove Janssonia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti näin, nämä kaksi ovat vain ainoat, jotka uutuushyllyistä on tullut vastaan. Täällä luetaan muutenkinpaljon klassikoita, ja kirjakaupoista on välillä vaikea löytää muuta kuin uutuuksia tai klassikoita, erityisesti ranskankielisiä.

      Poista