perjantai 29. maaliskuuta 2013

Työnhaku on kuin deittailua

Jos aikoo pukeutua mekkoon, on sheivattava sääret. Valittava takuuedustava mekko ja turvahajuvesi, koska niistä tulee itsevarmempi olo.

Ei saa pukeutua lilaan, koska se on surun väri, eikä punaiseen, koska se osoittaa ylimääräistä vahvuutta.

Pitää miettiä muutama neutraali ja sopivasti kiinnostusta osoittava kysymys, jotka eivät kuitenkaan ole liian tunkeilevia eivätkä paljasta omaan asenteeseen livahtaneita väääristymiä.

Olisi koko ajan mietittävä, missä valossa itsensä esittää - mutta kun fiilis on sopivan rento, sitä unohtaa kokonaan stressata.

Pitää valita oikein, mitä tilaa. Ravintolassa ei spagettia eikä kahvilla vaahtoista cappuccinoa, jota ryystäessä ei ehdi puhumaan ja jonka vaahtoviiksiä ei vain pysty pyyhkimään elegantisti.

Sitten kytätään loppuilta kännykkää ja sävähdetään jokaisesta uudesta meilistä: jokonyt, jokonyt? Eikä tietenkään vielä. Kiduttavinta on aavistus siitä, että toinen osapuoli on jo päättänyt, mutta minä en tiedä tulosta.

Minä kun luulin, että tämä vaihe olisi elämässäni ohitse!

P.S. Älkää vielä laskeko peukkujanne tai ottako sormianne rististä, jookos? Mahdollinen kakkoskierros seuraa ensi viikolla, ja kuten treffeilläkin, silloin viimeistään selviää, onko tästä mihinkään.

4 kommenttia:

  1. Ihana! :D Enpä ole noin asiaa miettinyt, mutta tottahan se on. Työhaastattelu on vähän kuin ekat treffit. Ja kakkoskierros jännittää yhtä paljon! :) Sormet on edelleen ristissä!
    Rentouttavaa pääsiäistä!
    /Mariia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kakkoskierroshan on oikeastaan melkein pahempi kuin ensimmäinen, koska sitten alkaa jännittää sitäkin, että mitä jos ekan kerran hyvä fiilis olikin vain sattumaa ja toisella kerralla ei ole mitään sanomista :D

      Kiitos taas tsemppauksesta! Toivottavasti sormet eivät vielä ihan kramppaa :) Ihanaa pääsiäistä sinullekin!

      Poista
  2. Näissä kahdessa todellakin on paljon samoja piirteitä, hauska postaus! Rekrytointi on kyllä mennyt monimutkaiseksi tänä päivänä kun kilpailu hyvistä paikoista on kovaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Ja kun netissä on paljon tarjontaa, on helppo eliminoida kandidaatteja täysin toisarvoisten kriteerien perusteella, kuten asuinpaikan tai hiustenvärin.

      Poista