tiistai 19. maaliskuuta 2013

Olo kuin huonosti meikanneella

Täällä sitä ollaan, elossa ja yhtenä kappaleena mutta lomaltapaluuflunssan kourissa. Blogiin huutelu on ihan terapeuttistakin nyt, kun fyysisesti ääni ei juuri kulje.

Olen myös sen verran typertynyt rentouttavasta lomasta ja Val d'Isèren ihanuudesta, etten oikein edes tiedä, mistä aloittaisin. Aurinkoa riitti siinä määrin, että loman jälkeen on pitänyt ratkaista ihan uudenlainen kauneuspulma. Pesukarhurusketuksen kanssa olen tullut tutuiksi ennenkin, mutta nyt vuorossa on vääränvärinen meikkivoide -rusketus: väri päättyy laskettelutakin kauluksen kohtaan, leuan alle, ja meikkaanpa tai jätän meikkaamatta, näyttän siltä kuin olisin valinnut väärän värisen meikkivoiteen. Suloista.

Syy kummaan rusketukseen: auringonottotuolit keskellä rinnettä.
Että pääsisin lomaraportoinnissa alkuun, aloitan käytännön asioista. Lomanrakennustyökaluja esittelin jo aiemmin exceliä kootessani. Etsimme pitkään asuntoa yksityisiltä vuokraajilta, sillä hinta ja laatu tuntuivat niissä kohtaavan. Tällä kertaa ei kuitenkaan oikein mennyt nappiin, ja hankkeet kaatuivat mikä mistäkin syystä, yksi siksi, ettemme halunneet maksaa käteisellä tai shekillä. Jos siis yrität onneasi yksityisten vuokranantajien kanssa, kannattaa lähettää reipas määrä viestejä odottelun sijaan - ja tarttua kärppänä kiinni, jos lupaava kohde löytyy.

Helpoimmaksi asunnonvuokraustavaksi totesimme matkatoimiston, ja tällä kertaa paras asunto löytyi ranskalaisen Locasunin sivuilta. Se olikin näppärää ja turvallisen tuntuista, ja samaan kämppään majoittuisimme mielellämme uudelleenkin.

Tältä siellä näytti.
Muutenkin kaikki sujui valtavan näppärästi, varsinkin kun ottaa huomioon, että kyseessä on Ranska. Non-stop-hiihtobussit kuljettivat rinteisiin ja pois, hissikapasiteetti oli hyvä ja ruuhkat sesonkiin nähden vähäisiä. Opetusta kaipaaville on tarjolla valtavalla rutiinilla pyörivät hiihtokoulut. Mietin jopa, että jos joskus pitäisi lähteä rinnelomalle yksin, voisin hyvin ilmoittautua aamupäiviksi lasketteluryhmään.

Pois alta, seuraava satsi tulee jo!
Suomessa majaileville Val d'Isère on hiukan pitkän matkan päässä, sillä lähin lentokenttä lienee Geneve, ja sieltäkin ajoa kertyy reilut kaksi ja puoli tuntia, ilman ruuhkaa. Pahimmillaan ruuhkat näyttivät olevan lauantaina iltapäivällä. Lähdimme itse heti aamusta, mutta palasimme loppuiltapäivästä, ja saimme ajaa pitkälle Albertvillen ohi eli noin sata kilometriä, ennen kuin seisova ruuhka vastaantulijoiden kaistalla loppui.

Osuimme paikalle pariisilaisten talvilomaviikolla, enkä varoitteluista huolimatta osannut pitää sitä erityisen rasittavana. Paikallinen tarjoilija oli eri mieltä ja avautui illallisen päätteeksi pitkästi siitä, miten tämä viikko on vuoden hulluin. Paluupäivän ruuhkista päättelisin, ettei seuraavasta viikosta tullut yhtään hiljaisempaa.

Oliskohan jollakulla après ski jatkunut vähän pitkälle?
Lisää kuvamateriaalia ja vinkkejä seuraa!

6 kommenttia:

  1. Pariisissa oli tosiaan talvilomaviikko viime viikolla ja oi miten ihanan rauhallista ja hiljaista täällä oli! ♥ Metroissa oli tilaa ja kaupungillakin väljää. Nimim. ensi elokuuta odotellessa... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Senkokoisessa kaupungissa varmasti lomakauden huomaa :) Sen sijaan Alpeilla parisienit eivät pahasti osuneet silmään - tai ehkä minulla on vain harjaantumaton silmä!

      Poista
  2. Odotan innolla lisäkuvia ja raporttia. Flunssasta on kärsitty täälläkin kahteen kertaan talven aikana, ei kiva.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yritän saada vähän rinne-elämääkin seuraavaan postaukseen!
      Flunssasesonki on täälläkin ollut oikein huipussaan ja tuntuu, että joka toinen viikonloppu on jompikumpi kipeänä. Onnekkaasti tosin loman ajan oltiin molemmat terveitä ;)

      Poista
  3. Minäkin jään innolla odottelemaan lisäkuvia, Suomessa edelleen talvi jatkuu.. Aurinko sentään paistaa, mutta ei oikeen kevään tuntua. Flunssaan teetä ja sympatiaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on lisäkuvia näytillä, ja yksi postaus hiihtotunnelmista vielä tulossa. Flunssakin alkaa olla jo taakse jäänyttä elämää - jäljellä vain bassoääni :)

      Toivottavasti kevät ennättäisi kohta Suomeenkin!

      Poista