torstai 25. lokakuuta 2012

Bloggari nolona

Heippa vain, täällä nolo bloggari, jota hävettää se, että hän jätti lukijansa yksin pitkäksi aikaa ilmoittamatta katoamisestaan. Ennen oman blogin aloittamista ihmettelin aina syvästi närkästyneenä pitkiä bloggaustaukoja, ja hupsis, kuinkas sitten kävikään.

Suomen-reissun jälkeen lähdimme Herra Täydellisen kanssa viisätyneelle kesälomamatkalle Kroatian Dubrovnikiin, ja sen jälkeen olenkin taas yrittänyt ottaa arjesta ja työnhausta kiinni. Matkan vuoksi tapahtui myös toinen juttu, joka hieman nolottaa: jätin elämäni ensimmäistä kertaa äänestämättä. Olen käynyt käyttämässä kansallisoikeuttani tunnollisesti, mutta tällä kertaa ulkomaiden lyhyt ennakkoäänestysaika jäi matkan jalkoihin.

Vielä toki ehtisi lennähtää sunnuntaiksi Helsinkiin lippusia täyttämään.

4 kommenttia:

  1. Saat anteeksi! ;) Jopa sen äänestämättä jättämisen, kun eivät ne suomalaiset kunnallisvaalit ulkosuomalaisen arkeen juuri vaikuta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos synninpäästöstä, Riina ;) Noin minäkin sen järkeilin, etteivät kunnallisvaalit ole täältä katsottuna vaaleista isoimmat. Kun vielä suomalaisen median seuraaminenkin on jäänyt luvattoman vähälle, tuntuu, etten edes tiedä ajankohtaisista teemoista mitään :/

      Poista
  2. Saako kunnallisvaaleissa äänestää, jos kotipailka ei ole Suomessa? Mä olen jotenkin luullut, että aina ei. Vakituisen asuinpaikan kai pitäisi olla se suomalainen kotikunta jossa äänesyäisi muutenkin. Jos kotipaikkakunta on uökomailla, miten on? Osalla ulkosuomalaisista vatmasti onlin säilynyt kotipaikkana Hki, mutta eihän esim. Kela-oikeuskaan säily automaattisesti. Tiedättekö miten se on? Minäkään en äänestänyt, mutta mulla oli siis se kuva että vain valtiollisissa vaaleissa eli pressan- ja eduskuntavaaleissa saa äänestää asuinpaikadta riippumatta, kunhan on suomalainen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikeassa olet: äänioikeuden säilyttäminen kuntavaaleissa vaatii sitä, että pysyvä asuinpaikka pysyy Suomessa ja ulkomailla oleskelu on "väliaikaista". Jos kotipaikan siirtää pysyvästi ulkomaille, menee äänioikeus paikallisissa vaaleissa, valtakunnallisissa toki säilyy. Väliaikainen muutto voi kestää maksimissaan vuoden.

      Poista