maanantai 12. elokuuta 2013

Haastavaa!

Kaikki tunnollisuuteni ja organisoituneisuuteni valuu tätä nykyä työnantajan taskuun - ja vastaankin tähän Luxemburgin-Jennin haasteeseen kevyellä parin kuukauden viiveellä.

Onko sinulla juhannussuunnitelmia? (Tai jos vastaaminen venyy juhannuksen jälkeen, mitä teit?)

Joo, siis ihan vähän vain juhannuksen jälkeen venyi. Milloinkas se taas olikaan? (Kalenteri esiin, ai niin, täkäläisessä kalenterissa ei ole juhannusta, merde.)

Juhannus osui kesäkuun vierasruuhkamme aikoihin, joten olimme silloin Italiassa Lago Maggiorella vieraita viihdyttämässä.

Mikä on parasta kesässä?

Se, että elämä tuntuu jotenkin helpommalta kuin muina vuodenaikoina. Ei tarvitse pukea takkia, ulkoilusäät ovat keskimäärin hyvät, iltaisin jaksaa olla aktiivinen ja ylläpitää sosiaalista elämää paremmin kuin talvella.

Entä odotatko jotain tulevalta syksyltä?

Kahta ehkä hiukan ristiriitaista asiaa: työkuvioiden jatkoa ja tasaantumista mutta myös mahdollisuutta pitää lomaa. Eniten taidan odottaa sitä, että tottuisin tähän uuteen arkeen ja lamauttava väsymys väistyisi.

Mikä on seuraava reissusi ja minne se suuntautuu?

Jos ei yllätyksiä tule vastaan, Maltalle syyskuun alussa. Toki viikonloppupiipahdus jonnekin lähiseuduille on aina mahdollinen. Zurichiin ja Lyoniin tekisi mieli.

Mikä on paras kesäreissukohde asuinmaassasi?

Parasta Sveitsiä minulle ovat maan länsiosien viininviljelyalueet ja Geneve-järven rantakaupungit. Suosittelen siis kiertomatkaa tällä alueella, joko autolla tai junalla. Jos viinitarhat ovat jo tuttuja tai jos vaikka onnekseen asuu niiden keskellä, voin suositella Ticinoa ja Locarnon aluetta, missä vuoristoliikunta, vesilajit ja pikkukaupungit odottavat uteliasta turistia.

Entä paras talvireissukohde?

Tietysti joku alppikylä, mutta mikä... Zermattiin palaisin uudelleen, jos saisin superpalkankorotuksen. Grimentz on hauska eskapismikohde mutta viikon hiihtoreissuun aika rajallinen. Gstaadin aluekaan ei ole paha, ja Grindelwald on nappikohde, jos haluaa tehdä muutakin kuin laskea mäkeä. Kuten huomaatte, täydellisimmän alppikylän etsintä on vieläkin vähän kesken.

Mikä on mieleenpanunein retki tai matka lapsuudestasi?

Lapsuudessani meillä oli valkoinen Fiat, jonka rekisteritunnuksen muistan edelleen ulkoa ja jonka takakonttiin pakkasimme eräänä kesänä teltat ja reissasimme sukulaisissa oma majoitus mukana. Auton pienestä koosta huolimatta mukaan mahtui jopa patja vanhemmilleni. Tapahtuiko todella näin vai vääristääkö lapsen muisti asioita, kysyn itseltäni joka kerta, kun kohtaan vaikeuksia mahduttaa kahden hengen hiihtokamat kaupunkimaasturiin.

Mikä on ensimmäinen lapsuusmuistosi?

Lapsuudenmuistojen aikatauluttaminen olisi varmaan helpompaa, jos minulla ja pikkusiskollani olisi pienempi ikäero. Nykyisellä kuuden vuoden erolla elämä jakautuu ennen ja jälkeen -aikaan. Mikään muu kiintopiste ei ilmeisesti ole ollut riittävän järisyttävä.

Mikä oli paras joulu- tai synttärilahja, ja kuinka vanha olit silloin?

Parhaiten muistan My Little Pony -tallin, jonka sain varmaan parhaassa poni-iässä. Mieleen on jäänyt myös Barbien ravintola, johon kuului pinkit kuohiviinilasit, haarukat ja kaikki. Imuri taisi syödä aika ison osan pikkuesinekiintiöstä ajan mittaan. Tai ehkä edellisessä vastauksessa mainittu pikkusisko, joka saattoi olla samaan aikaan imuri-iässä?

Mikä oli lapsuutesi toiveammatti, ja miksi et päätynyt sille alalle (vai päädyitkö)?

Muistan joskus tehneeni listan, jossa oli top-viiteen listattu muun muassa lääkäri, hammaslääkäri ja eläinlääkäri. En ole mitään näistä, koska tuskin kestäisin lääkärinammatin arkea. Ryntään nimittäin hyperventiloimaan työpaikan vessaan joka kerta, kun lähetän meilin väärälle Pierrelle (toimistossa on kaksi), joten epäilen, etten ehkä kestäisi tehdä sen tyyppisiä valintoja kuin leikataanko tänään vai odotellaanko huomiseen.

Mikä haave tai tavoite elämässäsi on tällä hetkellä lähimpänä toteutumista?

Tästä aiheesta on itse asiassa postaus luonnoskansiossa, joten lupaan vastata kysymykseen omassa postauksessaan piakkoin!

Tämän parin kuukauden tuumaustauon aikana vastaavantyyppinen kysymyshaaste on kiertänyt aika lailla kaikissa lempiblogeissani, joten haastan nyt teidät lukijat muutamalla kysymyksellä. Kertokaa minulle, mistä te haluaisitte lukea! Enemmän yhteiskuntaa? Enemmän arkea? Valokuvia? Matkajuttuja?

Päivän asu -kuvia, parhaat putiikit -listauksia tai muuta lifestyle-kamaa en lupaa, koska tyylitajuni on samaa luokkaa virheidensietokyvyn kanssa. Muuten lupaan olla ehdotuksillenne avoin.

13 kommenttia:

 1. Yhteiskuntajutut, ulkosuomalaisen arki ja matkajutut ovat oikeastaan se kova kolmikko, josta ulkosuomalaisten blogeissa tykkään - valokuvilla höystettynä. ;) Kiva kuulla vastaukset näihin kysymyksiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Tuota valokuvapuolta pitäisi taas vähän tsempata, koska tykkään itsekin kuvitetuista blogeista ja tykkään myös kuvata, mutta kun se vaatii aina kotona koneella istumista :)

   Onko muuten jotain matkakohteita tai tietyn tyyppisiä kohteita, jotka kiinnostavat erityisesti?

   Poista
  2. Minua kiinnostaa keskimäärin kaikki, mutta sinun blogissasi tietty vielä enemmän sellaiset paikat, joihin voisi itse suunnata. ;) Eli ei rajoituksia, mutta jos eksyt pari vaaksaa pohjoiseen päin, niin kerro nyt ainakin niistä.

   Poista
 2. Kaikki kelpaa Käkikellomaakaipuuni helpottamiseen. Virtuaali-Rivellaa ja vuoriakin kaipaan, joten jospa jokusen kuvan silloin tällöin saisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rivellaa ja vuoria kehiin siis! Tänä kesänä kotiseutumatkailu on ollut aika kaupunkipainotteista, joten vuoria alkaa olla vähän ikävä täälläkin.

   Poista
 3. Kaikenlaiset huomiot sveitsiläisestä elämänmenosta kiinnostavat. Esimerkiksi sveitsiläinen huumori. Millaista se on, vai onko sitä? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kysymys! Lupaan tarkkailla asiaa ja palata huomioden kanssa (jos huumorinmerkkejä löytyy). Sen voin ainakin sanoa, että paikallisen sanomalehden "poliittinen satiiri" henkistä sarjakuvaa en tajua ikinä...

   Poista
 4. Hei, mukavaa kun olet palannut blogiin. Kirjoituksiasi on kiinnostavaa lukea. Itseäni kiinnostaa juuri arkeen ja työhön liittyvät tavat, ja miten peruselemä eroaa suomalaisesta. Itsekin ulkomailla asuneena näiden huomioiden tekeminen oli varsin lystiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinullekin kommentista! Minustakin on aina hauska lukea muiden ulkomaalla elävien arkikokemuksia, mutta viime aikoina niitä on tuntunut vaikealta löytää omasta elämästä. Yhtäkkiä kaikki tuntuu jotenkin niin samanlaiselta Suomessa ja Sveitsissä. Täytyy laittaa blogisilmälasit päähän ja oikein miettiä :)

   Poista
 5. Kun olet nyt hyvää vauhtia sveitsiläistymässä ja ensimmäistä miljoonaasi tienaamassa, niin kannattaa muistaa, miten eräälle kävi pankissa:

  Mies avaa Zürichissä pankkitilin. Kassanhoitaja kysyy:"Paljonko haluatte sijoittaa?" "Kolme miljoonaa", mies kuiskaa. "Puhukaa huoletta kovalla äänellä", sanoo kassanhoitaja,"Sveitsissä köyhyys ei ole häpeä.

  Sveitsiläiset osaavat nauraa itselleen. Löysin You Tubesta mm. temperamentikkaan Marie Thérèse Porchertin pienen oppitunnin Sveitsin maantiedosta, kun taas Emil Steinbergellä ei ole kiirettä näköjään mihinkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtava tarina ja osoitus sveitsiläisestä huumorintajusta :D Kiitos Youtube-vinkeistä!

   Poista
 6. Moi pitkästä aikaa! Olin jo huolissani, kun olit niin hiljaa.Samaa mieltä kuin edelliset, työelämä kiinnostaa aina :) Ja luonne- ja kulttuurierot, kommunikointi, tutustuminen paikallisiin, ruokatuntijutut.
  Riemukasta Maltaa. Toivottavasti pääset sinne! Toivoo eräs, joka on lähdössä kymmenvuotiaan korkuisten rosmariinipensaiden katveisiin ja kaskaiden siritykseen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, taidan arvata, missä ovat rosmariinipensaasi ja kaskaasi - sama kohde oli meilläkin mielessä, mutta lentojen reitit, aikataulut ja hinnat eivät suosineet. Ensi vuonna kenties!

   Poista