perjantai 5. heinäkuuta 2013

Pääasiassa syöminen (eikun...)

Seuraavan viikon aikana aion ainakin...

1) Syödä mansikka-vaniljapehmiksen.
2) Ja uusiaperunoita. Ja savulohta - ja kertoa kaikille, että Sveitsistä saa paikallisten mielestä hyvää savulohta, vaikkei täkäläisellä savulla ole mitään tekemistä oikean kanssa.
3) Luonnollisena seurauksena kohdista 1 ja 2, lihoa vähintään kaksi kiloa.
4) Maksaa pankkikortilla 1,50 euroa maksavan ostoksen.
5) Lähteä edes kerran kaupasta / ravintolasta / kahvilasta huikkaamatta "Kiitosheimukavaapäivänjatkoa".
6) Mennä huvipuistoon.
7) Ostaa matkalaukuntäydeltä pokkareita.
8) Sinutella myyjiä, ja itse asiassa aivan kaikkia.
9) Tilata viiniä senttilitroina. (Voisiko joku kertoa, mikä eri vaihtoehdoista on normaali annos? Kiitti!)

Lisäksi (ja pääasiassa) aion tietysti tavata kaikkia ihania, joita en ole nähnyt moneen kuukauteen. Lomalomaloma!

8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos :) Edessä melko tiiviiksi pakattu Suomi-turnee, mutta tuleepahan ainakin vaihtelua arkeen!

   Poista
 2. Hihi, hauska postaus! Nauti lomastasi täysin siemauksin! :)

  VastaaPoista
 3. Minulla on tapana tehdä googlelle kaikenlaisia tyhmiäkin kysymyksiä. Tuon viimeinen kysymyksesi taisi olla liian vaikea googlellekin, mutta oletettavasti viiniä Suomessa tilataan joko pulloittain tai 12 cl:n annoksina, esim. 6 e
  12cl. Ei ole tietoa, saako tupla-annoksen yhteen lasiin eli suunnilleen keski-eurooppalaisen lasillisen kerralla vai pitääkö tilata 2 lasia kerralla tai peräkkäin. Löytyi myös korrekteja neuvoja Luonnontieteilijältä-Miten tilaan viiniä ravintolassa (20.02.2012) ja hassuja käytöstapaneuvoja kuten Asiasta huvittunut kirjoittaa (05.02.2010 "Viinin tilaaminen ravintolassa") ja saa 150 vastausta asian vierestä, tai käytöstapoja kritisoiva kolumni 15.03.2013 keskusteluineen "Asiakkaan tehtävä ei ole varmistaa, onko ravintolan viini..."

  Kiitos muuten vihjeestä: Rivellalla oli mainoskampanja(3 für 2 eli kolme pulloa kahden hinnalla) meidän lähisupermarketissa ja tykästyin siihen.

  Toivotan hauskaa lomaa kaloreitten/joulien kanssa tai ilman, prosenttien kanssa tai ilman, kumisaappaat jalassa tai ilman, bikinissä tai ilman, sateessa tai paisteessa, mutta kumminkin saunassa ja kielikylvyssä....

  VastaaPoista
 4. Suomessa viiniä tilataan yleensä 12, 16 tai 24cl, eikä 24cl siis tarvitse tilata kahteen lasiin. Niin tiukkaa lakia ei sentään ole! Tosin ravintolat mittaavat viinin usein tarkasti ettei vaan tule liikaa... Kiitos mukavasta blogista! Juttujasi on hauska lukea :)
  -Bella-

  VastaaPoista
 5. Täällä tilataan joko 1- tai 2-dl tulee lasissa tai jos haluat 3dl niin sitten tulee viinikarahvissa. Tarkoitan nyt saksankielistä aluetta Sveitsissä mutta olettaisin et se on käytäntö koko maassa. Nautihan hyvistä viineistä ja hyvää lomaa:).

  VastaaPoista
 6. Kiitos kaikille hyvän loman toivotuksista ja viinilasiopastuksesta :) Selviydyin myös viinilasiviidakosta, ja tuskinpa se olisi lomaa pilannut, vaikka olisi senttilitravalinta pieleen mennytkin.

  Olen tottunut tilaamaan täällä vain laseittain tai sitten useamman desin karahviin, jos jakajia on enemmän. Sitä en ole tullut mittailleeksi, paljonko lasissa todellisuudessa on tavaraa ;)

  VastaaPoista