perjantai 20. syyskuuta 2013

Sveitsiläistä balettia

Asioita, jotka ovat universaaleja:

Naisten pakkautuminen jumppatunnilla salin takariviin, vaikka osanottajia on niin vähän, ettei siihen eteen kuitenkaan tule ketään.

Kömpelyyden tunne, kun näkee hytkymisentä peilistä pitkästä aikaa ja tajuaa, että tuolta näytän silloinkin, kun peilit eivät ole minua totuudesta muistuttamasta.

Jumppaohjaajien tapa huijata osallistujia "vielä yksi, ja vielä yksi ja vielä yksi" -tyyppisillä sarjoilla. Ihan kuin takamuslihakset eivät siten huomaisi viittäkymmentä kertynyttä toistoa.

Asioita, jotka eivät ole universaaleja (eivätkä edes yleis(länsi)eurooppalaisia):

Jumppatrendien kehitys. Uuusimman trendin baletti-inspiroitu jumppa muistuttaa lähinnä kiinteytys/rasvanpolttovetkutusta, jota pidettiin yliopistoliikunnalla 2000-luvun alkupuolella (ja joka oli mennyt muodista jo silloin).

Mutta jos treenaa samalla tavalla kuin kaksikymppisenä, saako kymmenen vuoden takaisen kroppansa takaisin?

7 kommenttia:

 1. Viimeinen kysymys on suhteellisen haastava.
  Mulla ei ole koskaan koordinaatio riittänyt jumppatunneille. Viime vuosina olen käynyt astangajoogassa ja vuodenvaihteesta asti pilateksessa, niissä on sopivan rauhallinen tahti (vaikka lihaksensa saa silti mukavasti kipeäksi).

  Ihmettelin muuten taas lomalla Keski-Eurooppalaisten suihkussakäyntiä, taisit siitä joskus kirjoittaakin. Käyvätkö naiset kotonakin uikkareissa suihkussa, häh? Ainakin ne tekevät mummoja ja pikkutyttöjä lukuunottamatta niin uimahalleissa ja kylpylöissä sekä Sveitsissä että Pariisin ympäristössä. Miesten puolella kuulema peseydytään uikkareitta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun tekisi kanssa mieli pilatekseen ja astangaan, mutta valikoima täällä on tosi paljon kapeampi kuin mihin olin Suomessa tottunut. Lisäksi kotipaikkani tuntuu olevan melkoinen housewife city, koska iso osa tunneista on päivisin :D Kolmanneksi noilla tunneilla hiukan oma kielitaito epäilyttää, koska pitäisi oikeasti ymmärtää, miten liikkeet tehdään - jumpassa kun voi aina vain seurata perässä.

   Hauska fakta, että sveitsiläiset miehet sentään eivät peseydy uikkareissa! Uimahallisssa olen tosiaan tuota ihmetellyt. Jumppatunnilta olen toistaiseksi livistänyt kotiin suihkuun. Ehkä jumppakassiin pitää pakata ns. "suihku-uikkari".

   Poista
 2. No voi, voi, voi toki saada kymmenen vuoden tai kahdenkymmen tai vaikka viidenkymmenen vuoden takaisen kroppansa takaisin, tai ainakin säilymään tai vaikka hiukan auttaa modernilla lääketieteellä. Cher (67 v) julkaisi 1991 ja 1992 fitnesvideon ja tulos näyttää tältä http://www.cher.com/
  Niin että jumppaa vain ahkerasti ja usko ihmeisiin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän toistaiseksi selvitä tällä ysärijumpalla ja ihmeisiin uskomisella ;)

   Poista
 3. Tulit mieleen, kun näin tämän uutisen. Että terkkuja vaan täältä uhkaavasta länsinaapurista! ;D http://www.lemonde.fr/europe/article/2013/09/29/un-exercice-militaire-suisse-simule-l-attaque-d-une-france-surendettee_3486756_3214.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, uhka tulee lännestä! Täytyy huokaista helpotuksesta, ettei armeijasta sitten luovuttu kuitenkaan... :D

   Poista
 4. Pakkautukaa vaan te muut naiset jatkossakin sinne takariviin, niin minä pääsen eturiviin näkemään ohjaajan liikkeet vaikka tulisinkin paikalle tapani mukaan vähän myöhässä! ;)

  VastaaPoista