torstai 2. helmikuuta 2012

Ainakin kaksi pyörää maassa

Ranskan raja on täällä Länsi-Sveitsissä aivan vieressä, ja se näkyy liikenteessä muutenkin kuin EU-rekisterikilvissä. Tien päällä on kaksi vaihtoehtoista ajotapaa:

Ranskalainen tyyli: Ajetaan pienellä autolla mutta pirun lujaa. Liikenneympyröissä (ja niitä on enemmän kuin Seinäjoella tasa-arvoisia risteyksiä!) näyttää siltä, että ihan kohta keskipakoisvoima sinkoaa Peugeot'n kyljelleen kuin A-Mersun aikoinaan.

Sveitsiläinen tyyli: Ajetaan mitä tahansa vauhtia ja missä vain, mutta pirun hienolla autolla. Suuntamerkin käyttäminen liikenneympyrässä - tai missään muuallakaan - on turhaa, koska ajokin arvovaltahan jo osoittaa, kenellä väistämisvelvollisuus on.

Koska oma auto on vielä tehtaalla eikä vuokrakärry istu kumpaankaan kategoriaan, olen omaksunut turistityylin: Ai katsos, tuolla on linna, vau... Ja tuossa muuten oli liikennevalot! Niin, ja jossain kai oli nopeusrajoitusmerkkikin?

1 kommentti:

  1. Turistityyli kuulostaa hyvin samalta mitä käytin kun hurjasteltiin Ladalla Virossa. Kuka niitä liikennevaloja tai yksisuuntaisia aina huomaa?

    VastaaPoista