lauantai 4. helmikuuta 2012

Ostoksilla

Voit kyllä ottaa Ikean organisoituneesta Skandinaviasta, ja voit sijoittaa sen Keski-Eurooppaan, mutta et voi pakottaa ihmisiä ymmärtämään, että siellä kuuluu kävellä lattiaan piirrettyjen nuolien osoittamaan suuntaan... Vastavirtaan puskevat erityisen innokkaasti he, jotka ovat päättäneet lähteä ostoksille kaikkein isoimpien, lähinnä kirjahyllyjen ja sängynosien siirtelyyn tarkoitettujen, kärryjen kanssa. Huonekalun osien sijaan kärryissä on paketti henkareita, pussi pyykkipoikia ja teippiharja.


Ja vaikka tytön voi ottaa Skandinaviasta, ei Skandinaviaa saa tytöstä: ruokajuomaksi maistui yllättävän hyvin tiivisteestä kehitetty laimea puolukkamehu, vaikka lapsuudessa tuo marjajuoma oli inhokkilistan ykkönen.

2 kommenttia:

  1. Hei tyttö Skandinaviasta! Siellä on hyytävän kylmä, mutta niin on täälläkin: – 30 celciusta, kävin kuutamon valossa muutaman kerran avannossa.
    Mutta kylmyys siellä Euroopan kolkassa on jotenkin erilaista, kutsun sitä ydinluukylmäksi, ja se johtuu myös vieraasta kielestä, joka kohta soljuu sinulta kuin, hmm, nyt en keksikään vertausta. Mutta soljuu kuitenkin! Bon nuit!

    VastaaPoista
  2. Ydinluukylmä on hyvä sana, juuri sellainen täällä nyt on! Oma koti on onneksi uudessa talossa, jossa lämmöneristys pelaa, mutta vanhoissa, ah niin pittoreskeissa, keskustataloissa asuvia ei käy kateeksi... Bon nuit!

    VastaaPoista