sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Kalkki ja muut kotihenkilön riemut

Olen jo muutamassa päivässä alkanut ymmärtää, miksi niin monet sveitsiläisnaiset eivät käy töissä. Suurimman osan päivästä saa hyvin tuhrautumaan kodihoidollisiin askareisiin, vaikka jaloissa ei edes pyörisi alaikäisiä.

Ensimmäinen työllistäjä on Sveitsin vesi. Se on niin kalkkista, että jokaisen vedenlaskukerran jälkeen tiskiallas ja -pöytä on kuurattava. Siis joka kerta, kun joku on juonut vettä, huuhdellut tomaattiveitsen tai itse tomaatin. Puhumattakaan siitä, että kattila on tiskattava jokaisen teevedenkeiton jälkeen. (Eli olisi syytä opetella tilaamaan teetä kahvilassa.)

En tiedä, kiittäisinkö onneani siitä, että päätin jättää vedenkeittimen muuttokuormasta koska se ei sovi keittiön sisustukseen koska se äkillisesti hajosi. Ei tarvitsisi tiskata kattiloita, mutta miten hitossa tunget vedenkeittimen pesukoneeseen? Laitetaanko pesuainetta silloin ihan normaalimäärä?

P.S. Aihe herättää myös toiden dilemman: Miksi kutsutaan ihmistä, joka on päivät yksin kotona puolison käydessä töissä, jos hän ei satu olemaan äiti eikä rouva? Kotihenkilö?

4 kommenttia:

 1. Kotihenkilö on aina parempi kuin kotiorja! :D Tai kaikista paras termihän olisi kotimurmeli (murmeliteetä juova kotona viihtyvä otus.

  VastaaPoista
 2. Sinä mainio kotihenkilö: kalkinpoistoaine olisi ratkaissut vedenkeittimen pulman.
  Eikun nyt hankkimaan uutta vedenkeitintä ja kalkinpoistoainetta niin kuin kunnon kotihenkilön kuuluukin (ellei sulla olisi sitä riivatun ranskan kurssia menossa – tarvitsetko sitä nyt oikeesti, kun kerran junalipun tilauskin sujuu niin hyvin :))...

  VastaaPoista
 3. Britan filtterikannu ratkaisee kaikkien kotihenkilöiden kalkkiongelman vedenkeittimessä :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos vinkistä, Nienna! Silläkin riskillä, että kysymys paljastaa todellisen tumpelouteni... Miten filtteriä käytetään? Ensin vesi kannuun, sitten vedenkeittimeen? *blush*

  VastaaPoista