maanantai 12. marraskuuta 2012

Projekti talvipainon keräys

Aivan ensimmäiseksi annan Sveitsiin muuttoa harkitseville neuvon: Jos ette vielä osaa kokata, opetelkaa. Sveitsissä parhaat ateriat syödään aina jonkun kotona, ja jossain vaiheessa tulee väistämättä eteen se omakin kokkausvuoro. Matkailijoille vinkkaan, että jos vain suinkin mahdollista, kutsukaa itsenne illalliselle jonkun lokaalin kotiin.

Sveitsin ravintolamaailma on suhteellisen perinteistä, ja usein paras syy mennä ravintolaan on ambiance, ei niinkään ruoka. Edullisten ravintoloiden metsästyksen sijaan kannattaa etsiä hyvää hinta-laatusuhdetta.

Kun muistaa nämä perussäännöt, löytää Sveitsistäkin omat ravintolahelmensä. Yksi niistä on ehdottomasti Lausannen Café Le Tramway. Odotin nimen perusteella entistä raitiovaunuvarikkoa tai vähintään ratikka-aiheista sisustusta, mutta olisihan se pitänyt muistaa, että lausannelaisilla on raitiovaunulleen ihan oma nimi: metro.

Le Tramway muistuttaakin liikennevälineiden sijaan enemmän ranskalaista bistroa. Kahvilamaisen tunnelman ja letkeän palvelun ansiosta ei tarvinnut jännittää, voiko simppeliltä listalta yhdistää toisiinsa vaikka kaksi alkuruokaa tai alkuruoan ja jälkiruoan. Arki-iltana kahdeksan aikaan kaikki pöydät olivat täynnä, mutta silti paikan ainoa tarjoilija onnistui olemaan samaan aikaan kiireettömän tunteinen ja tehokas. Ehkä se on joku sveitsiläinen temppu?


Olipa kerran Pariisi -blogin pohjalta rohkaistuin tilaamaan jälkkäriksi café gourmandin - nyt kun tiesin, mitä se tarkoittaa. Kokemus oli hiukan sekava, sillä herkkutarjottimella oli minisuklaakakku, minisitruunakakku, lusikallinen keksivaahtoa, pikkuruinen smoothie, keksi ja mansikanmakuinen vaahtokarkki. Yöuniensa puolesta pelkääville sen sijaan hyvä uutinen: herkun olisi saanut valita kahvin tai espresson sijaan myös teellä.

Café le Tramway, Rue de la Pontaise 6b, Lausanne.

4 kommenttia:

  1. Haa, niitä siis saa myös Sveitsistä! :) Aika...hmm...monipuolinen versio tosiaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, olisin odottanut enemmän selkeyttä jälkkäriltä, nyt mentiin maistelumenu/buffet-linjalla.

      Poista
  2. Voi, jos saisin, tilaisin AINA cafe gourmandin jälkkäriksi, teellä tietenkin.

    Tuo kiireetön, mutta tehokas on varmaan joku sveitsiläinen juttu. Määritelmä sopii kuin nakutettu kaikkiin kolmeen tuntemaani sveitsiläiseen :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä annan café gourmandille vielä toisen mahdollisuuden myöhemmin, mutta tällä kertaa vähän kävi kateeksi naapuripöydän crème brûléeta.

      Poista