perjantai 9. marraskuuta 2012

Matalakauden merkki

Ranskalainen sanoisi saison basse, ja englantilaisen low seasonin ymmärtävät varmaan kaikki, mutta miten kääntää termi suomeksi?


Ainakin hiljaiselle sesongille on Svetsin rinnekylissä selkeä merkki: kellokaupat ovat kiinni. Vierailimme viime viikonloppuna lasketteluretken ohessa Gstaadissa, yhdessä Sveitsin hienoimpina pidetyistä laskettelukylistä. Niin Cartierin kuin Hublot'nkin ikkunoita koristivat ylellisyyksien sijaan "olemme lomalla" -lappuset.


Kellon sijaan sijoitimme Charly's-kahvilan leivoksiin. Sitruunaleivoksen sijaan sain kuvaan vain käyntikortin, no, arvaatte varmaan miksi. Käyntikorttia on vaikea ahmia neljällä lusikallisella.

Lohdutan teitä lukijoita (ja itseäni, sillä leivoksen lohtuvaikutus ei kestä näin montaa päivää) uudella valokuvaprojektin kuvalla. Nyt vuorossa saksankielinen Bernin kantoni, jonka pääkaupunki Bern (no kappas) on myös Sveitsin hallinnollinen pääkaupunki.

Kuka löytää kuvasta Bernin kantonin tunnuksen?
Myös Gstaad on virallisesti saksankielinen mutta niin lähellä kielirajaa, että kaikkien kanssa sai puhua reippaasti ranskaa ja sunnuntain lehdet saa molemmilla kielillä. Rinnekartan konsultoinnin jälkeen en voi suositella kylää hiihtohirmun tukikohdaksi, sillä suoran hissiyhteyden paljon laajemmalle rinnealueelle tarjoavat esimerkiksi naapurikylät Schönried ja Saanenmoser.

Gstaadiin näytti kuitenkin laskevan varsin vauhdikkaan näköinen kelkkailurinne, joten taidan lisätä kyläsen kelkkakohteideni vierailulistalle, ja täytyyhän kelloliikkeiden näyteikkunatkin päästä tsekkaamaan täydessä loistossaan.

Charly's, Promenade 76, Gstaad.

2 kommenttia:

  1. Kyllä, leivos on aina hyvä investointi! Mitä ihmettä sitä oikein tekisi kellolla? Saattaisi tulla kiireen tuntua ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah, hyvä pointti! Minulle kellokauppojen näyteikkunat ovat esteettistä huvia, täällä kun taidenäyttelyt ovat vähissä. Elämysmatkastakin ne käyvät, kun oikein alkaa miettiä, millaista on sellaisen ihmisen elämä, joka harkitsee ostavansa kymppitonnin kellon.

      Poista