maanantai 26. marraskuuta 2012

Fondueta ja kuumaa viiniä

Sateisen maanantain ja yleisen surkean fiiliksen nostattamiseksi hiukan markkinatunnelmaa viikonlopulta.

Montreux avasi joulumarkkinansa perjantaina, joten sinne piti heti päästä avaamaan joulunodotuskausi. En ole kummoinen joulushoppaaja, joten päähuvejani olivat herkuttelu ja muiden ihmisten puheille hihittely: yksikin nuori nainen harmitteli kaverilleen, että tänä vuonna markkinoilla ei satanut lunta. Sanon vain, että jos minulla olisi ollut jalassa ballerinat ilman sukkia, en olisi varsinaisesti surrut lumettomuutta.

Käytännön vinkiksi voin sanoa, että Montreux'n keskusta on varsinainen sumppu, joten kun nettiohjeissa neuvotaan jättämään auto viikonloppuisin parkkipaikalle kaupungin ulkopuolelle, niin kannattaa todella tehdä. Meillä kävi tuuri: saimme paikan parkkihallista noin vartin odottelun jälkeen, ja tämäkin vain siksi, että edestämme pari autoa peruutti ulos juuri ennen paikkojen vapautumista.

Tervetuloa lempikaupunkiini Sveitsissä!
Ulkoasussa ei ainakaan mennä vikaan.
Kesällä rantabulevardi muuttuu jazz-festareiksi, talvella joulumarkkinoiksi.
Vin chaud ja fondue tekivät kauppansa.
Suklaata, siirappeja, hedelmiä, karkkeja...!
Valoja ja tunnelmaa, Montreux'ssa osataan.
Sunnuntai taas on perinteinen markkinapäivä Ranskan Divonnessa, ja jos kauppojen sunnuntaikiinniolo ajoittain ahdistaa, Divonnessa se lievittyy. Olen kyllä jo tottunut shoppailemattomiin sunnuntaihin, mutta tykkään markkinoiden eläväisestä mutta raukeasta tunnelmasta.

Leivänteon ranskalaiset osaavat.
Herkkua on siellä monenlaista.
Mies tutki sisustusliikkeen tarjonnan samalla, kun minä nautin teestä.
Toki ostoksiakin tarttui mukaan.

8 kommenttia:

 1. Kiitos kuvallisesta markkinakierroksesta! :)

  Pitäis kanssa poiketa katsastamassa joulumarkkinoita ainakin Champs-Élysées'llä, ja tietysti ne Champs-Élysees'n jouluvalot. Videolta katsoin, että nuo Sampan jouluvalot ovat aika samannäköiset kuin viime vuonna = ei kovin kauniit. Mutta kai ne kerran ainakin pitää tänäkin vuonna katsastaa. Kunhan sinne ehtisi sellaisena ajankohtana, ettei koko maailma ole siellä samaan aikaan. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kun osallistuit :)

   Champs-Elysées'n jouluvalot ovat olleet to see -listallani jo ikuisuuden, ja sinne taitavat jäädä tänäkin vuonna. Mutta ehkä ihan hyvä, jos ne eivät kerran ole edes kovin kauniit.

   Terveisin Kettu pihlajapuun juurelta...

   Poista
 2. Heh, meidän oli myös tarkoitus suunnata Divonneen sunnuntaina mutta aamuväsymys vei voiton. Oltais muuten ehkä törmätty mariage -teen äärellä tuolla ihanassa couleur cafessa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samankaltaiset sunnuntairutiinit siis ;) Couleur café on kyllä markkinareissun must!

   Poista
 3. Kaunista! Pidän paljon sun kuvista, mutta ootko ajatellut että laittaisit ne isompina? Nyt tuntuu että välillä kuvasi eivät pääse oikeuksiinsa kun pienet yksityskohdat ei näy. Mutta pakko mainita, että joskus blogia bloggerissa pitäneenä en itse ainakaan saanut kuvia suuremmiksi, en tiedä miksi. Mutta jos päätät suurentaa kuvia ja se onnistuu niin se todella olisi eduksi kuvillesi! :)
  Kivaa joulunalusaikaa!
  /L

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos palautteesta! En ole itse asiassa edes yrittänyt kuvia koskaan tuon isompana, mutta lupaan kokeilla vastaisuudessa.

   Mukavaa joulunodotusta sinullekin :)

   Poista
 4. Nuo sinun insiderjuttusi ja linkkisi ovat aina niin antoisia ja oiva tilaisuus tutustua niitten avulla naapurimaahan.Sveitsissä on se hyvä puoli,että linkkien jutuissa on yleensä useita kielivalintoja.

  Montreuxin joulumarkkinat näyttävät olevan superluokkaa ja tarjoavan elämyksiä jokaisen makuun , eivätkä pelkkää krääsää,tungosta ja melua.
  Siis joulupukkikin vaihtoi talonpoikaisen nimensä paremmalta kalskahtavaksi Papa Noeliksi, ja vaatteensa prameampiin juhlavaatteisiin, kun etelän maille Sveitsiin kylään lähti. Torniojoen itäpuolen poropaimenilla ei kai justiin satu olemaan aikaa Montreuxissa kuukautta lomailla.Joulusatuja!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos palautteesta, Anna!

   Montreux on minusta aivan huippu tapahtumakaupunki, jossa selvästi näkyy se, että kokemusta isojen tapahtumien järjestämisestä on: kaikki sujuu ja toimii, vaikka väkeä on paljon ja keskusta pieni. Tykkään kaupungista myös siksi, että rantabulevardi ja vanhan keskustan kapeat, mäkiset kujat luovat aivan omat puitteensa verrattuna vaikka isoihin aukioihin. Tosin kesällä jazzfestivaalien aikaan kaupunki on ehkä vielä kauniimpi, joten ehkä Torniojoen poropaimenet ehtivät ennemmin silloin lomailemaan ja nauttimaan Sveitsin Rivieran tunnelmasta.

   Poista