lauantai 21. huhtikuuta 2012

Pölyrättipulma

Tässäpä aiemman rahapulman veroinen parisuhdeongelma: siivoaminen. Molemmat riidanaiheiden kärkitiloilla noin yleisestikin, uskon

Aiemmin pohdin ja sain lukijoiltakin kivasti kommentteja siihen, miten rahankäyttö kannattaisi ratkaista, kun vain toinen käy töissä. Entä miten kodinhoito?

Minusta on aivan ok, että teen enemmän kotitöitä. Vietänhän enemmän aikaa kotona, minulle jää opiskelun ja arkiaskareiden hoitamisen jälkeenkin reippaasti enemmän vapaa-aikaa kuin Herra Täydelliselle ei-niin-täydellisen pituisten työpäiviensä jälkeen.

En ole mikään kodinhengetär, ja kauppakäynti on minulle aina pieni rutistus. (Siis kuka muistaa ulkoa, että on eilen käyttänyt viimeisen kahvin suodatinpussin?) Pystyn tähän silti, koska pääasiassa arkipäiväni ovat varsin rutistuksettomia. Lisäksi pitäydyn mielelläni siinä kuvitelmassa, että noin yleisesti ottaen autot tankkautuvat itsestään, vaihtavat renkaat silloin, kun talvi on ohi ja ovat vihdoin oppineet täyttämään itse tuulilasinpesunesteen säiliön - eikös se kuulu automaattisten tuulilasinpyyhinten ajatukseen?

Mutta tässä tulee se ongelma: Miten määrittää sellaiset siisteysstandardit, että ne tyydyttävät molempia eivätkä kuluta puhki kumpaakaan? Meillä tilanne on se, että jos noudattaisin Herran siisteysstandardeja, en muuta ehtisi tekemäänkään. Ihan oikeasti. Voisin samantien vaihtaa intensiivikurssin kerta viikossa -opintoihin ja ostaa ylimääräisen hammasharjan kaakeleiden välien kuurausta varten.

Jos (=kun) taas en siivoa ihan niin pedantisti, Herra siivoaa itse. Silloin yhteinen parisuhdeaika uhkaa kutistua pieneksi kuin villatakki tuhannen kierroksen linkouksessa. Enhän minä muuttanut kahdentuhannen kilometrin päähän vain siksi, että yhteistä aikaa on melkein yhtä vähän kuin ennenkin!

Nyt kun mies on työmatkalla, minulla on omat huvini, ja kieltämättä kerrankin ilmaiset: Jätän astiat laittamatta tiskikoneeseen, vuoteen petaamatta ja pidän pyykkejä päivätolkulla kuivaustelineellä. Aivan kuin sinkkuaikoina!

5 kommenttia:

  1. Hei ja terkut Lausannesta! Ahahahahaa, mulla oli ihan samanlaiset salaiset huvit koko viime viikon kun mies oli työmatkalla ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Loistavaa, samat huvit siis muuallakin järven rannalla :)

      Poista
    2. Ja näköjään myös aika samanlaisista aiheista satuttiin postailemaan aikamme kuluksi :) Kiva blogi sinulla!

      Poista
  2. Salut Leidi,

    Vuosia sitten seurustelin erään miehen kanssa joka kyllä siivosi ja korjasi omat jälkensä, mutta mielestäni ei kovin hyvin. Tuloksena oli, että mielummin tein kaiken itse. Huvittavinta tässä kuitenkin on se, että minä inhoan siivoamista, ja jos olen yksin kotona, asuntoni on kuin pommin jäljiltä. En tajua miksi sitten olin koko ajan ns. rätti kädessä. :D Tämä siivousintoiluni johti siihen, että ko. mies todella luuli, että olen tosi tarkka siisteydestä, vaikka usein sanoin, että en ole. :D Tosin parempi näin päin kuin se, että mies olisi pitänyt minua kamalana sottapyttynä. :D

    Mutta totta tosiaan on, että rahasta ja siivouksesta saa suuremmat pulmat. Itse olen päättänyt että tulevaisuudessa en siivouksesta halua tapella, ja uskon, etten myöskään jaksa siivota toisen jälkiä, vaan palkkaan siivoojan. Eihän se kuitenkaan tarkoita, ettei itse tarvisi tällöin siivota, mutta ei ainakaan niin paljon. :) Ja pidän kyllä että on siistiä, mutta en halua tuhlata siihen koko aikaani. :)

    Toivottavasti teille löytyy hyvä ratkaisu siivouspulmaan ja ehditte viettää aikaa yhdessä siivouksen ulkopuolella. :)

    L

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin sitä näköjään löytää itsestään uusia puolia jokaisessa parisuhteessa :) Meillä mies on ennemmin tuollainen, että siivoaa sitten perässäni, jos en siivoa "riittävän" hyvin - ja siihen se ilta sitten kuluukin. Yritän kovasti pinnistellä, että pystyisin itse samaan tarkkuuteen, mutta kun en vain pysty. Salaa olen kyllä tyytyväinen, että saan sottapyttyydestäni huolimatta miehen ansiosta elää supersiistissä kodissa. Minulta yksin tämä ei ikipäivänä onnistuisi.

      Luin tosin tänään uutisen, jonka mukaan liika siivoaminen on vaarallista. Puhdistusaineiden tiheä käyttö voi kuulemma lisätä sydänongelmia.

      Poista