keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

Nyt ärsyttää!

Olipa kerran Pariisi -blogin Riina heitti haasteen: pitäisi valittaa kolmesta asiasta. Yllättävän vaikeaa! Ei tosin siksi, ettei ärsytyksiä olisi vaan siksi, että olen niitä jo aika hyvin tänne blogiin purkanut

1. Hitaat ihmiset

Samastuin hyvin Riinan turistiärsytykseen, mutta etten sortuisi kopiointiin, sanon omaksi ärsytyksekseni ennen kaikkea hitaat ihmiset. Ensimmäisinä päivinäni minusta tuntui, että kaikki ovat hirveän nopeita ja kävelevät yli. No, ei tunnu enää. Jos ei vaikka junasta astuessaan tiedä, mihin suuntaan lähtee, kannattaisiko pohdinnat säästää hieman väljemmälle paikalle kuin siihen junavaunun portaiden juurelle?

Hitaus tympii kaupassakin: lähimarketissani on peräti ostostenjakaja, ja ahkerimmat kassat sitä käyttävätkin. Valitettavasti innovaatiosta ei pääse hyötymään, kun edellinen asiakas jää organisoimaan kuittejaan lompakkoon hihnan sivuun, niin että ohi ei mahdu millään. Siinä eivät excusemoisilvousplait'kään auta.

Anu Silfverbergiä mukaillen voisin tiivistää, että eniten ärsyttävät ihmiset.

2. Mausteiden puute

Muuttoni jälkeen ihastelin, miten kivaa on ostaa kaupasta marinoimatonta lihaa ja maustaa itse. Söin paljon yksinkertaista ja hyvin tehtyä ruokaa, jonka mausteeksi riittivät suola, pippuri ja yrtit.

Sitten aloin kaivata chiliä. Ja tandoorimaustesekoitusta. Garam masalaa. Currytahnaa. Marketista ei saa mitään näistä. Paprikajauhekin on kiven alla. Jos haluaa tulisempaa sapuskaa, on hylättävä markettiuskollisuus ja marssittava markkinoille.

Markkinoilla on onneksi valinnanvaraa.


3. Swisscom

En jättänyt paikallista puhelinyhtiötä viimeiseksi siksi, että se olisi pienin ärsytyksen aiheeni. En vain uskaltanut avata tätä ärsytyksen arkkua aikaisemmin. Minulla ei nimittäin vieläkään, kymmenen viikon jälkeen, ole puhelinliittymää. Kerroin projektin alkuvaiheista aiemmassa postauksessa. Jospa vain olisin tiennyt, miten hankala projekti vielä onkaan edessä.

Väliin mahtuu muun muassa lukemattomia käyntejä operaattorilla, kaksi vuotta sitten perutun laskun uudelleen maksaminen ja kuitin kuljettaminen liikkeeseen. Myyjä lupasi faksata kuitin talousosastolle ja soittaa saatuaan varmistuksen, että maksu on vastaanotettu.

Lupauksesta on puolitoista kuukautta.

Ilmankos puhelinkopeille on käyttöä.

Sitten haaste kiertämään! Haastan mukaan Tyttö sinä olet rätti -blogin Tytön, Inanan blogista Yöllä kaikki vaihtaa salaa paikkaa sekä Hennin Valkoisista valloittajista. Nyt saa valittaa luvan kanssa!

5 kommenttia:

 1. Heii, ihana blogi sulla ja kivaa lukea sun "uudesta" elämästä. Mulla ois pari ehdotusta sun blogiin (vain ehdotuksia!) Ootko ajatellut laittaa kommenttien valvonnan päälle? Kommentoin vanhoja postausiasi (137 kuvaa, Härkä omalta puolelta ja Tahdon Tom Fordin ) kun luin kaikki postauksesi läpi niin näkisit uudet kommentit aina (en kyllä oo varma huomaatko niitä nyt?) Ja toinen asia, että oletko ajatellut ottaa "todista että et ole robotti" -varmennuksen pois päältä? Se on todella hankala jos esimerkiksi kommentoi puhelimella. Ja jos kommentteihin alkaa tulemaan jotain automaattisesti tulevia viestejä niin voihan sen aina laittaa takaisin. :)
  Ps. Ihanaa kun postaat todella usein ja ensimmäisessä kommentissani (137 kuvaa) kerroin hiukan itsestäni. :)

  Ihanaa pääsiäistä! :)
  /Laura

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ehdotuksista, Laura! Pidin kommenttien valvontaa aluksi päällä mutta poistin sen. Seuraan kuitenkin kommentteja säännöllisesti - nyt vain olin pääsiäislomalla, ja siksi vastauksetkin hieman viipyivät. Robottivarmennuksen voisin kyllä ottaa pois päältä, se on aivan hillittömän ärsyttävä.
   Toivottavasti viihdyt jatkossakin blogissa ja ihanaa kevättä sinulle!

   Poista
  2. Varmasti viihdyn blogisi parissa! Ja kiitos kyllähän toi takatalvi täällä Suomessa taisi mennä ohi ja ehkä nyt se kevät kunnolla alkaa! :)
   /Laura

   Poista
 2. Hitaat ihmiset OVAT ärsyttäviä. Siksi esim. metrosta pitää ryskätä ensimmäisenä ulos. Ettei jää hiturilauman perään. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan :) Mutta mikähän logiikka siinäkin on, että usein esimerkiksi liikennevaloissa ne kaikkein hitaimmat oikein kiilaavat siihen eturiviin, ja sitten niitä saa taas valojen jälkeen ohitella?

   Poista