lauantai 29. joulukuuta 2012

Ticketcorner.aargh

Joululahja-askarteluissani olin olevinani kauhean näppärä ja jouluhenkinen, kun sujautin lahjapakettiin vihjeitä lahjan sisällöstä. Koska kyseessä oli hiihtomatka, päättelin, että yhden vihjeen (toiseksi viimeisen) olisi oltava hissilippu.

Netistä selvisi suhteellisen näppärästi, että Saas-Fee myy hissilippujaan netissä, Ticketcorner.ch-nimisen palvelun kautta. Se on kuin paikallinen lippupiste-piste-fi, joka myy myös hissikortteja aika kattavaan otokseen Sveitsin keskuksista. Opin nopeahkosti myös, että ostohommiin päästäkseen on tilattava putiikin oma hissikortti. Tilasin.

Siitä alkoi jännitys. Toimituksessa meni viikko, niin että kirje kolahti postiluukkuun vasta aattoaamuna. Yritin salaa ja nopeasti ladata kortit, mutta päädyin uudelleen ja uudelleen samaan ikkunaan, jossa kortteja yritettiin myydä minulle. Puhelinpalvelu olisi ollut auki, mutta valitettavasti en hallitse yhtään kieltä, jota mieskin ei osaisi vähintään auttavasti, joten salakielipuhelu asian selvittämiseksi ei käynyt päinsä.

Lahjojenaukomisen hetki tuli, lahja tuli vastaanotetuksi asianmukaisella innostuksella, ja pääsin salailematta yrittämään korttien latausta uudelleen. Yritin kokeilun vuoksi muitakin laskettelukeskuksia, ja alkoi näyttää siltä, että kortti kelpasi kaikkiin muihin tarjolla oleviin keskuksiin, paitsi tietysti juuri siihen, missä hotellivaraus oli.

Menimme paikan päälle, menin juttelemaan hissilipputädin kanssa. Liput kelpaavat, ei hätää, hän oli juuri hetki sitten ladannut toiset mokomat. Vaan sitten pukkasi erroria. Täti oli hämillään: periaatteessa kortit käyvät, mutta systeemi ei anna ladata juuri näitä nimenomaisia. Kuinkas muutenkaan.

Saimme toki lunastettua keskuksen omat, pantilliset kortit, joten mitään varsinaista vahinkoa ei syntynyt. Seuraava etappini on laatia valituskirjelmä taattusveitsiläiseen tyyliin korttien palautuksesta.

Periaatteessa hissilippujen ostaminen netistä on minusta kätevä ajatus, mutta viikon toimitusajalla ja moisella säätämisellä se taitaa jäädä tähän yhteen kokeiluun. Enkä kyllä ikinä ole kokenut hissilippujen ostamista lasketteluretken työläimpänä tai aikaavievimpänä osana. Ehkä tilanne on eri, jos tietää majailevansa ski in / ski out -lukaalissa kaukana lippukojuista tai jos pesueeseen kuuluu paljon sellaista väkeä, jotka eivät jaksa kantaa itse suksiaan.

Itse matka onnistui toki muuten mukavasti, lupaan palata siihen pikapuoliin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti