sunnuntai 23. joulukuuta 2012

Vaahtoavia pyhiä Sylvian hengessä


Samppanjapäivät toivottaa oikein ihanaa joulua kaikkialle maailmaan, lumipenkkojen keskelle kuin hiekkamyrskyn silmäänkin!

Yhden henkilön raati on valinnut vuoden ulkosuomalaisjoululauluksi Sylvian joululaulun.


En istu puun oksalla (ainakaan vielä, vaikka kuusi olohuoneen nurkassa houkutteleekin kurkottamaan), enkä näe ikkunasta Etnan huippua, mutta selkeällä säällä Mont Blanc saattaa vilkahtaa. Samppanjapäivien hengelle uskollisesti, viini toki on vaahtoovinta laatua.

Iloisia joulupäiviä!

4 kommenttia:

  1. Hyvää joulua, Leidi. Valitsemastasi laulusta minulla on voimakkaita omakohtaisia kokemuksia: Olen muutaman kerran seissyt Sisilian Taorminassa juuri tuolla nimenomaisella paikalla, missä Topelius kirjoitti laulun sanat. Joka kerta pala nousee kurkkuun, kun katson huojuvia sypressejä ja Etnan savua ja lintujen laulu kaikuu puutarhassa korvia huumaten. Ei auta, vaikka aurinko paahtaisi plus kolmeakymppiä.
    Nytkin alkaa itkettää. Paras mennä pistämään poskeen joulutorttu poikineen.
    Ihania joulupäiviä!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Sannalle Australiaan ja Sarille Suomeen! Ump, ihana kertomus. Minustakin Sylvian joululaulu on aina ollut kaunis, ja täällä kaukana se saa vielä oman merkityksensä, eikä yhtään haittaa, että aurinko paistaa täydellä terällä ja päivän lämpötilaennuste on 17 astetta?

    VastaaPoista