keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Kuumana vai kylmänä?

Pyrähdin eilen takaisin pikaiselta Suomen-matkalta ja kuvittelin pääseväni lämpimään, mutta mitä vielä: pakkasmittari näytti kauppareissulla pahimmillaan 8,5 astetta miinusta.

Tämän talven pakkasennätyksen kunniaksi esittelen suosikkikaakaoni Lac Lémanin rannoilta.


Tämän liian hämärässä valaistuksessa kuvatun kermakasan nautin Lausannen Le Barbaressa. Kuten kuvasta näkyy, noin puolet juomasta on kermavaahtoa. Toinen puoli on lähes lusikoitavan paksua, suklaavanukasmaista kuumaa suklaata.


Vielä paksummaksi pistää Nyonin Café Déco, jonka talon kaakao on käytännössä katsoen sulatettua tummaa suklaata. Halutessaan päälle saa lusikallisen maitovaahtoa. Herkkua, mutta pieni kuppi ei valitettavasti sovi käsien lämmittelyyn, mikä on yksi kuumien juomien tärkeimmistä tehtävistä talvella.


Odotin paljon Geneven Wolfisbergilta, sillä kahvila on kiva ja herkut kohdillaan, mutta kaakao on valitettavasti standardoitua automaattitavaraa. Wolfisbergilla tilaan siis suklaani kylmänä. Onneksi Café Tasse -suklaahyllyssä on varaa valita joka kerta eri maku.


Paikasta riippumatta kuuman suklaan hinta keikkuu viiden frangin eli noin neljän euron tienoilla. Sveitsi on vaurioittanut hintatutkaani niin paljon, ettei se ainakaan tunnu kalliilta.

Le Barbare, Escaliers du Marché 27, Lausanne.
Café Déco, Rue Nicole 3, Nyon.
Wolfisberg, Boulevard Georges Favon 6, Geneve. Ketjulla on myös muita kahviloita Geneven läheisyydessä.

9 kommenttia:

  1. Oih, rakastan tuota sulatettu-suklaa-kaakaota <3

    Ja mikä herkkuvalikoima... *dreaming*

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maistuvatko kuumat juomat siellä ympäri vuoden vai ainoastaan talviaikaan? Vai juodaanko kesällä kylmää kaakaota? ;)

      Poista
    2. Kuumat kyllä maistuvat vuoden ympäri, mutta vain, jos ollaan sisällä jäätäviksi ilmastoiduissa tiloissa ;-) Kesäisin täällä lipitetään valtavasti jääkahvia kuuman sijaan.

      Poista
  2. Heissi Schoggi - sveitsiläisten kansallisjuoma! Zürichin seuduilla näki monessa paikassa kahta hintaa (joista kumpikaan ei ollut kovin alhainen), alempi standardikamalle ja kalliimpi oikealle, suklaasta maitoon sulatetulle juomalle. Lurps jälkimmäiselle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauska tuo saksankielinen nimi, ainakin näin kieltä osaamattoman korvaan ;) Lurps nimenomaan! Juoman ainoa miinus on se, että sen jälkeen tavallinen automaattikaakao ei maistu oikein enää miltään, paitsi sokerilta.

      Poista
  3. Onko samanlaista suklaakiisselikaakaota kuin silloin Lissabonissa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse asiassa hyvinkin samanlaista: muistutti rakenteeltaan lähinnä kiisseliä! Ei siitä oikein lusikoimatta selviä.

      Poista
  4. Nam, kiitos tästä kaakaokatsauksesta! :)

    Mun PITI pitää suklaataukoa Suomen-reissuun saakka, mutta toisaalta... Ehkä mun pitäisi uhrautua ja tehdä vertailevaa tutkimusta Pariisin kaakaotarjonnasta. Siis ihan vaan blogia varten tietysti! Ja kaakaohan ei varsinaisesti ole suklaata, vaan korkeintaan sulatettua suklaata. Siis aivan eri asia.

    VastaaPoista
  5. Suklaalakko on toki kunnioitettava ajatus, mutta välillä bloggarin on tehtävä uhrauksia! Lukijoiden asialla kun ollaan... Kun vielä ottaa huomioon ne turistien laumat, jotka Pariisiin joulusesongilla ryntäävät, niin olisihan aika epäreilua jättää ihmisparat ilman kunnollisia kaakaokoordinaatteja.

    VastaaPoista