keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Neljä kenkäparia myöhemmin

Terveisiä yllätysmatkalta.... Pariisista!

Vettä satoi, mutta kaupunki oli ihana kuin aina. Sain juoda samppanjaa, shoppailla mielin määrin kenkiä (saldo jäi vaivaseen neljään, koska jotkut muut 36-jalkaiset olivat tyhjentäneet hyllyt ennen minua...)

Kielikokeen tuloksia odottelen edelleen, mutta aivan pieleen kielikurssini ei ole voinut mennä, sillä erään pariisilaisravintolan tarjoilija luuli aksenttiani belgialaiseksi. Okei, kauhea aksentti, mutta sentään ranskankielinen! (Tämä on poliittisesti todella epäkorrektia, mutta parannus on huomattava, sillä yleensä ensimmäinen veikkaus kansalaisuudestani on venäläinen... Ehkä seuraavaksi menen jo sveitsiläisestä?)

Nyt organisoin ensi viikolla alkavaa Suomen-matkaani, ensimmäistä sitten muuttoni. Tuntuu oudolta palata entiseen kotikaupunkiin ja mennä yöksi hotelliin.

torstai 21. kesäkuuta 2012

Ai niin, juhannuskin

Heipä hei taas - jos täällä joku on uskollisesti jaksanut roikkua päivitystauon ajan.

Viime viikot olen käyttänyt tiiviisti kielikokeeseen valmistumiseen, ja se on nyt tehty. En sano, että se meni hyvin tai edes läpi, mutta ainakin se nyt on tehty - aiheeseen liittyvä Facebook-päivitykseni herätti hieman väärinkäsityksiä, kun "examen passé" kääntyi englannintaitoisten silmissä läpäisyksi.
Ranskaksi passer tarkoittaa kuitenkin vain sitä, että on mennyt paikalle, täyttänyt paperit ja jäänyt odottamaan tuloksia.*

Tänään luin kavereiden Facebook-statuksia ja hämmennyin huomaamaan, että nyt on tosiaan juhannus. Vapulle kävi aikoinaan samoin.

Onneksi on sentään "juhannussuunnitelmia", sillä niitähän kuuluu suomalaisella olla, aina. Vaikka ei olisi Suomea lähelläkään, tai vaikka sataisi rakeita. Starttaan viikonlopuksi yllätysmatkalle, jonka Herra Täydellinen on organisoinut palkinnoksi kielikokeen suorittamisesta.

Minun tehtäviini kuuluu ilmaantua lentokentälle oikeaan aikaan. Onko arvauksia, minne kone lähtee?

* Täsmennetään nyt vielä, että näin siis ainakin Sveitsissä.