maanantai 17. joulukuuta 2012

Idiootti - Ensimmäinen, toinen ja kolmas kerta!

Kävin postissa urpoilemassa oikein urakalla.

Ensin menin hakemaan lähetystä, jota postinkuljettaja ei ollut saanut mahtumaan postilokeroomme. Hän soitti kyllä summeria, muttei oikein ollut sellainen ovipuhelinkeskusteluolo. Postissa virkailija hymyili ystävällisesti ja huomautti, että lähetys on noudettavissa vasta seuraavana päivänä. Olisihan se toki ollutkin kumma, jos paketti olisi ollut yhdessä hetkessä posteljoonin kärryssä ja jo seuraavassa postitalon varastossa.

Seuraavana päivänä yritin uudella asialla: tarvitsin merkkejä postikortteihin. Osasin tilata oikean lähetysluokan ja pyytää, että joulumerkkejä kiitos. Virkailija antoi puolet merkeistä minulle ja pyysi auttamaan liimauksessa. Mielellänihän minä, olihan kortteja melko pino. Mutta onko se merkkien nuoleminen nyt oikein hygieenistä? Kostutustyynyä ei ollut lähettyvillä, joten ei muu auttanut. Mutta merkki ei tarttunut korttiin sitten millään!

- Ne ovat tarramerkkejä, virkailija opastaa.
No kappas. Sitten riipimään tarran reunaa.
- Tästä keskeltä, taitatte näin, madame. Pokka pitää, mutta äänensävy lähestyy tarhantädin nuottia.
Madame oppi vihdoin, mutta unohti sen edellispäiväisen paketin.

Toisinaan asiakaspalvelijat puhuvat vierasta aksenttia änkyttävälle hitaasti ja yksinkertaisesti. Monesti olen halunnut sanoa, että olen ulkomaalainen, en idiootti. Tulipa sitten todistettua, että samaan aikaan voi hyvin olla molempia.

12 kommenttia:

  1. :-)

    Meillä postinkuljettajilla on maailman ärsyttävin tapa survoa kaikki melkein postilaatikkoon mahtuvat lähetykset sinne sisälle. Varsinkin sellaisten kirjeiden kohdalla tulee raivari, joissa sanotaan selvästi 'do not bend'. Monta virallista dokumenttia on meillä mutkalla tuon takia. Eilen olivat saaneet survottua sinne kirjalähetyksen. Paketti oli kamalan näköinen, mutta onneksi kirja ei vahingoittunut. Toinen juttu, mistä en tykkää, on pakettien jättäminen oven eteen potentiaalisesti kenen tahansa ohikulkijan noukittavaksi.

    Huoh, tulipas valitusta, mutta asia on erittäin ajankohtainen nyt joulun aikaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ymmärrän ärsytyksen, varsinkin tuon oven eteen jättämisen kohdalla. Siinä saavat sitten uteliaat naapurit tutkia, että mitä ne tällä kertaa ovat tilanneet ;)

      Täällä postin palvelu on kyllä pääasiassa tosi hyvää, ja ovat melkein liiankin varovaisia noiden pakettien kanssa. Meillä postiluukkuun kuuluu erikseen sellainen pakettilaatikko, johon vähän isompikin lähetys sopii, mutta postinkantajat tuntuvat olevan tarkkoja siitä, että varsinkin pakettilähetykset annetaan suoraan jonkun käteen. Onhan se toki turvallisempaa. Kaiken tämän varovaisuuden rinnalla on hiukan huvittavaa, että minä voin helpost hakea miehen lähetykset postista ilman valtakirjaa - väitän vain silmät kirkkaina, että olemme naimisissa, vaikkei meillä ole edes sama nimi...

      Poista
  2. No mullehan kävi tässä taannoin sellainen postijuttu, että odotin YHTÄ lähetystä postiin, mutta postiennakkolappusia lähetystä koskien tuli kuitenkin kaksi kappaletta peräkkäisinä päivinä. Hain paketin postista ja reippaana tyttönä revin heti sen toisen lapun, koska luulin sen olevan tarpeeton.

    No myöhemmin samana päivänä aukaisin paketin ja luin lähetyslistaa, jossa kerrottiin kolmannen tilaamani kirjan tulevan jälkitoimituksena... Eli ei muuta kuin roskapussia kaivelemaan ja sainkin teipattua puolet lappusesta kasaan, mutta voin kertoa, että virkailija katsoi minua TODELLA oudosti, kun saavuin postiin teipatun lapunpuolikkaan kanssa ja kyllä oli idioottiolo!!! Mutta sain kuin sainkin kolmannenkin kirjan kotiin ja nyt tuo sählinki vaan naurattaa =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D

      Näissä tilanteissa aina miettii, pitäisikö selitellä, että "tässä kävi nyt näin, kun..." vai olla ihan kuin mitään ei olisikaan. Kallistun yleensä jälkimmäiseen.

      Poista
  3. Noloja tilanteita sattuu itse kullekin (käy esim. lukemassa, mitä minä olen viimeksi toilaillut). Ulkomailla niitä sattuu enemmän kuin koto-Suomessa. Mistäs sitä ulkomaalainen kaikkea tietäisi. Ignorant foreigner! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vertaistuki paras tuki :) Jos tätä positiivisesti ajattelee, niin onpahan asiakaspalvelijoillakin kerrankin hauskaa, kun saavat seurata meidän ulkomaalaisten touhuja.

      Poista
  4. Hahaha...:D Nomuthei, et ole ainoa, joka on tarramerkkejä yleisellä paikalla nuoleskellut. Tai siis, näin tarina ainakin kertoo...

    VastaaPoista
  5. Kaikenlaisten pakkausten avaaminen väärin on merkittävin taitoni. Ihastutan sillä lähimmäisiäni päivittäin.
    Tunnen suurta sielun sympatiaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt kun olen oppinut tarramerkinavaustekniikan, odotan kauhulla, mikä innovaatio postimerkkeihin seuraavaksi keksitään...

      Poista
  6. Hih, olipa kivasti taas kirjotettu. :D Mutta noita sattuu. Mä seisoin yks päivä Herkun kassalla ja tuijotin maksupäätteen tekstiä "Remove your card" mut en vaan tajunnut toimia. Myyjä hetken (aika pitkän) odotti ja sen jälkeen sanoi et "voitte poistaa kortin".. :D Joskus ne ajatukset on vaan ihan muualla. :D

    Ihanaa joulunalusaikaa teille! :)
    /L

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivasti sanottu, kiitos! Väärä kieli väärässä ympäristössä voi aiheuttaa yllättäviä ongelmia. Suomessa olin ihan hämilläni, kun maksupääte puhui suomea, ja vieläpä kielivalintoja kyselemättä.

      Ihanaa joulunodotusta sinullekin!

      Poista