lauantai 12. toukokuuta 2012

Kankeaa on!

Sveitsiläinen byrokratia pääsi taas yllättämään. Innostuin tilaamaan Marie Clairen, josta tehdään aivan oma Edition Suisse. Mikä muuten tarkoittaa aivan samaa lehteä, jonka lopussa on muutama sivu kauniita tavaroita sveitsin frangeissa hinnoiteltuna.

Joka tapauksessa, irtonumeron mukana tullut tarjous oli hyvä, ja ajattelin, että olisihan se kivaa, että kotiin tulee ihan oma lehti. Täytin tilauslomakkeen, jossa kysyttiin, haluanko maksaa laskulla vai luottokortilla. En halunnut rustata luottokorttitietojani postikortille, joten ruksasin laskun.

Valintaan johti aloittelijan moka: menin kuvittelemaan, että tämä hoituu niin kuin Suomessa. Että lehti alkaa ilmestyä postilokeroon, ja lasku tulee joskus perässä.

Lasku tulikin parin viikon päästä, ja sen lopussa ilmaistiin korulausein, että tilaukseni astuu voimaan, kun laskun maksu on käsitelty Marie Clairen Sveitsin-tilauskeskuksessa, mihin menee parhaassa tapauksessa kuusi viikkoa.

Toivon, että heidän laskunkäsittelynsä on kuitenkin nopeampaa kuin Swisscomin, missä yhden laskun tarkistamiseen menee empiirisen tutkimuksen mukaan vähintään kolme kuukautta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti