keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Suomen luonto kutsuu

Hämmentävä tunne: lukiessani uusinta Marie Clairea, törmäsin matkareportaasiin Suomesta. Suomi- luonnon kutsu, kertoi otsikko.


Tyypillisine kliseineenkin matkareportaasi tuo iholle Suomen kesäillan tunnun: viilenevän ilman, saunan ja grillin savun. Hyttysistä ei puhuta mitään.

Suomi on muutenkin maan kokoon nähden runsaasti esillä täkäläisessä mediassa, olen huomannut. "Täkäläiseen" lasken myös ranskalaiset aikakauslehdet, sillä niitä tulee paljon luettua, ranskankielisten sveitsiläisten valikoima kun on melko kapea.

Angry birds -uutisiin törmää harva se viikko uutislehdissä. Terveyslehdistä taas olen saanut lukea, millainen edelläkävijämaa Suomi on ollut suolan vähentämisessä - ja yllättäen Valion tuotteet hyppäsivät silmille laktoosi-intoleranssia käsittelevästä artikkelista. Enpä tiennyt, että Valion tuotteita saa Ranskastakin.

2 kommenttia:

  1. Pitäisi oikein ostaa tuo uusin Marie Claire, joku mulle tuosta Suomi-jutusta jo mainitsikin. Tykkään Marie Clairesta muutenkin, siinä on aina sekaisin pari suht älykästä reportaasia maailmalta, trendimuoti- ja ihmissuhdehömppäjuttuja sekä hiuksianostattavia sosiaalipornotarinoita (erityisesti moi, lectrice -osastolla).

    En tiennyt muuten minäkään, että Ranskasta saa Valiota! :O En ole koskaan törmännyt - enpä ole kyllä osannut etsiäkään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marie Claire on ranskalaisista naistenlehdistä suosikkini: tosiaan suht älykkäitä reportaaseja, naisnäkökulmasta ilman päälleliimattua hehkutusta. MC:n kaltaista lehteä olen kaivannut Suomenkin naistenlehtivalikoimaan.

      Poista