tiistai 3. tammikuuta 2012

Katsotaan nyt tämä muutto ensin

27 päivää muuttoon. Siihen, kun todella pakkaan laukkuni (max. 23 kiloa), hyppään SAS:n koneeseen ja reissaan Kööpenhaminan kautta Sveitsiin. Muutto on varattu mutta laatikon pakkaamatta. Asunto on vuokrattu, mutta ennen lähtöä suuri osa sen sisällöstä pitäisi saada myytyä kirppareilla.

29 vuotta Suomessa. Aivan totta: tämä on ensimmäinen muuttoni ulkomaille. Vaikka tykkään matkustaa ja opin helposti ja mielelläni uusia kieliä, en ole koskaan ollut edes opiskelijavaihdossa.

14 kokonaista työpäivää. Irtisanoutumispaperit allekirjoitettu, työpöytä puoliksi tyhjennetty (pääasiassa valtavaksi muovikassirykelmäksi työpisteen lattialle...) Muuttolaatikoihin olen pakannut vasta vanhat kalenterit.

1 yhdensuuntainen lentolippu. Kiinnitetty neulalla työpisteen sermiin, josta muuten on jo siivottu muistilaput, toimintaohjeet ja kummipojan kuvat.

2 kaikenkattavaa vastausta. Muutan alle kuukauden kuluttua Sveitsiin. Mies odottaa siellä jo. Työni jää Suomeen. Olen hakenut töitä ja jatkan urakkaa koko ajan. Ensimmäisen kuukauden vietän kielikurssilla. Siitä eteenpäin en tiedä. Olen yrittänyt vastailla lukuisiin kysymyksiin tällä yksinkertaisella fraasilla "En tiedä", kohdemaan kielellä "Je ne sais pas" tai jopa "Je n'ai aucune idée", mutta se ei tunnu ihmisille riittävän. Kysymykset sen kuin jatkuvat: muun muassa tiedustellaan, aionko mennä naimisiin (kontekstissa etsinkö töitä vai menenkö naimisiin...), mitä työtä aion saada, paljonko saan imaginaarisesta työstäni palkkaa tai paljonko sitten saan vuodessa lomaa. Entä mitä maksan veroja ja mihin maahan?

Olenkin päättänyt ottaa kysymyksiin jatkossa haukiolais-niinistöläisen linjan: Katsotaan nyt tämä muutto ensin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti